3.1 Aspecte din taberele de vară organizate de fundaţie în perioada 1992-1997 la Chevereşu Mare, județul Timiș.
Fidelă scopului propus, Fundaţia “Cristian Şerban” şi-a început activitatea medicală încă din 1992, chiar de la debutul lucrărilor la prima clădire a Centrului, susţinând material şi logistic taberele de vară pentru copiii şi tinerii cu diabet zaharat şi hemofilie din toată ţara ( 1992-1997) organizate în tabăra Ministerului Educaţiei de la Chevereşu Mare, judeţul Timiş.
3.2 Rezultatele medicale ale Centrului Medical de Evaluare şi Recuperare “Cristian Şerban” Buziaș.
Centrul Medical “Cristian Şerban” are 50 de paturi, dintre care 35 alocate Secţiei de Diabet, 10 compartimentului de hemofilie şi 5 compartimentului de recuperare.
Începând din anul 1997 şi până în prezent, în Centrul Medical “Cristian Şerban” au fost efectuate aproape 25.000 de internări( în ultimii 5 ani, în medie 1500 internări /an). Dintre acestea, 17.000 au fost internări pentru diabet zaharat insulinodependent ( tip 1), peste 4.500 pentru hemofilie şi restul pentru recuperare.
Această utilizare bună faţă de numărul de paturi, este încă un argument al realismului şi necesităţii ideii fondatorilor.
Ora de educatie | Kinetoterapie |
3.3 Activitatea metodologică şi ştinţifică
Fundaţia “Cristian Şerban” şi ONROCAD (Organizaţia Naţională Română pentru Ocrotirea Copilului şi Adolescentului cu Diabet), înfiinţată tot de Prof.dr.Viorel Şerban, a organizat, în fiecare an, în perioada 1996 - 2013, Simpozionul naţional Diabetul zaharat al Copilului şi Adolescentului, se adresează medicilor pediatri şi diabetologi din România, care îngrijesc pacienţii cu diabet zaharat şi are scopul perfecţionării lor profesionale.continuând cu alte manifestări: cursuri postuniversitare de diabet pediatric și altele. Lucrările şi cursurile au fost și sunt susţinute de personalităţi ale diabetologiei românești și internaționale.
Aspecte de la lucrările unor ediţii ale simpozionului |
Asemenea întâlniri ştiinţifice si de formare profesionala s-au desfăşurat şi în domeniul hemofiliei (Reuniunea Româno-maghiară de Oncohematologie pediatrică, Teorie şi practică în reabilitarea bolnavilor cu hemofilie) şi recuperării (Reabilitarea fiziokinetoterapeutică la pacienţii cu hemofilie) .
Iată câteva imagini de la aceste evenimente :
Click pentru a vedea revista |